Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Krollerweg 13 in Kootwijkerbroek 3774 RG

Krollerweg 13

3774 RG Kootwijkerbroek, NL
Prijs op aanvraag Beschikbaar

Omschrijving

Gelegen op een goede locatie ten opzichten van de dorpen Voorthuizen, Kootwijkerbroek en Barneveld, wordt u de gelegenheid geboden om een pluimveehouderij (bezettingscapaciteit ca. 120.000 opfokhennen) over te nemen.
Naast de pluimveestallen beschikt het agrarisch bedrijf ook over een bedrijfswoning en diverse (opslag)loodsen c.q. werkplaatsen. De stallen zijn goed doordacht gebouwd en...
Lees meer

Kenmerken

Hoofdtype(n) Pluimveebedrijf Perceeloppervlakte 01 ha 73 a 50 ca
Lees meer

Omschrijving

Gelegen op een goede locatie ten opzichten van de dorpen Voorthuizen, Kootwijkerbroek en Barneveld, wordt u de gelegenheid geboden om een pluimveehouderij (bezettingscapaciteit ca. 120.000 opfokhennen) over te nemen.
Naast de pluimveestallen beschikt het agrarisch bedrijf ook over een bedrijfswoning en diverse (opslag)loodsen c.q. werkplaatsen. De stallen zijn goed doordacht gebouwd en hebben korte looplijnen, waardoor het bedrijf zeer goed te bewerken is. Met name op het aspect hygiëne is het dit een zeer doordacht bedrijf. Een dergelijk object, keurig onderhouden en zeer functioneel en direct voort te zetten is een unicum dat het te koop wordt aangeboden!

Omschrijving woonhuis:
Een vrijstaand woonhuis (bedrijfswoning), oorspronkelijk bouwjaar omstreeks 1968 en daarna diverse malen verbouwd. De woning is opgetrokken van steen en gedekt met pannen, verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een gasgestookte HR combi-ketel en voorzien van een moderne keuken en badkamer.
De gehele woning is keurig afgewerkt en kan zonder aanpassingen direct worden bewoond
Geschatte inhoud circa 600 m³.

Indeling woonhuis:
Begane grond: hal met meterkast en garderobe, toilet, ruime woonkamer met veel lichtinval, serre met schuifpui, keuken voorzien van een keukenblok met luxe inbouwapparatuur, slaapkamer, geheel betegelde badkamer met ligbad, separate (stort) douche en wastafelmeubel, bijkeuken met aansluiting voor wasapparatuur.
1e verdieping: overloop met vaste kastruimte, toilet, viertal slaapkamers en een grote bergzolder.

Overige opstallen:
Drietal pluimveestallen
:
De stallen zijn gebouwd in 2007. Ze zijn opgetrokken in betonelementen en betonenvloeren. De dak- en gevelbeklediing is van geïsoleerde sandwichpanelen. De vloeren zijn vanzelfsprekend van beton maar ook de verdiepingsvloer is in beton uitgevoerd waardoor een optimale beheersing van klimaat en reinigen (bij het einde van de ronde) is gegarandeerd. Er is een grote overspanning in de constructie waardoor ook met een shovel de afdelingen (aan het einde van de ronde) goed zijn te reinigen.

De stallen zijn zodanig opgezet dat er in totaal 6 afdelingen zijn gesitueerd welke afzonderlijk kunnen worden verwarmd en geventileerd. Aan de achterzijde van de stal is een mestloods waar de mest na het afdraaien kan worden opgeslagen en worden afgevoerd. Alle stallen worden op mechanische wijze geventileerd. Indien nodig kan aan de achterzijde nog een luchtwasser worden geplaatst (dit is niet verreist maar mocht de regelgeving dit vereisen dan is het vlot te realiseren).

In de stallen bevindt zich het wel bekende en goed functionerende Niveau Varia systeem. Het Nivea Varia opfoksysteem bereidt jonge leghennen voor op hun toekomst in een volièresysteem. Het systeem traint hennen in het springen en vliegen en houdt daarbij rekening met de ontwikkeling van de hen. Leghennen die zijn opgefokt in het NivoVaria systeem presteren optimaal. De hennen uit deze stallen zijn gewild door de grote uniforme koppels die kunnen worden geleverd.

Aan de voorzijde van de stallen is een royale, centrale gang waarin de hygienesluis met technische installaties. Er zijn ook enkele ruimtes die ingericht zijn als kantoor/spreekkamer. De vangploegen kunnen in de grote en keurig verzorgde kantine met keukenblok ideaal verblijven.
In de centrale gang is ook een ruimte gerealiseerd waar de hydrofoorinstallatie is opgesteld welke is voorzien van een ontijzeringsinstallatie. Er zijn een tweetal toiletten en vaste trappen naar de 1e etage en voor de gevels zijn liften gerealiseerd waardoor u per stal de hennen of kuikens eenvoudig met container kunt laden of lossen.

Er zijn polyesther silo's met een totale inhoud van circa 40 ton. Daarnaast is er vanzelfsprekend een voerweger in een silo geïnstalleerd om zo gecontroleerd de hoeveelheden voer per afdeling te kunnen doseren.
De stallen hebben een totale stalcapaciteit van ruim 120.000 opfokhennen en een geschatte vloeroppervlakte van circa 2 x 3.000 m² (verdieping).

Mestloods, de mestloods is ook gerealisserd in 2007 en is voorzien van een opslagruimte voor droge mest welke vanuit de stallen met mestbanden naar de loods worden getransporteerd. In de mestloods kan de mest ook door middel van transportbanden worden verplaatst. Deze ruimte is geheel dicht waardoor de mest droog blijft. Toegang is door middel van een grote segmentdeur waardoor er binnen mest kan worden geladen.
Geschatte buto vloeroppervlakte circa 700 m².

Loods/werkplaats, welke omstreeks 2006 is verbouwd en waarbij er een kantine/verblijfsruimte is gerealiseerd op de begane grond met een kamer, keuken, douche en een viertal slaapkamers op de 1e verdieping. De muren zijn opgetrokken in steen en de dakbedekking is van geisoleerde sandwich panelen.
Totale geschatte bruto vloeroppervlakte circa 700 m², waarvan circa 300 m² ten behoeve van de verblijfsruimte.

Loods/opslagruimte, omstreeks 2006 verbouwd. Ook deze ruimte is opgetrokken in steen en de dakbedekking is van geisoleerde sandwichpanelen. Toegang is door middel
van een grote segmentdeur. Er is een vlakke betonvloer aanwezig. Derhalve ideaal voor opslag van materialen of stalling materieel.
Geschatte bruto vloeroppervlakte circa 275 m².

Erfverharding/hekwerk:
Rondom het geheel ligt degelijk aangelegde erfverharding met betonklinkers. Het gehele bedrijf is omzoomd door degelijk draadgaas hekwerk met een tweetal automatische
toegangspoorten. Op het perceel is ook een eigen waterput aanwezig om in geval van brand water aan te kunnen ontrekken.

Kadastrale informatie:
Gemeente Garderen, sectie H, nummers 3931, 3656 en 3930, samen groot 17.350 m².

Bestemming:
De bestemming is agrarisch, nader aangeduid als intensieve veehouderij.

Bijzonderheden:
-Het object wordt aangeboden zonder pluimveerechten. Deze zijn wel (tegen meerprijs) ter overname aanwezig en kunnen in goed overleg afzonderlijk worden aangeboden.
-Voor het perceel is er zowel een NB- als een milieuvergunning verleend. Mestopslag voor langere tijd is geen NB-vergunning voor, zie bijlagen.

Sterke punten:
-Zeer goed geoutilleerd pluimvee opfokbedrijf (is vrijwel geen tweede van te vinden)
-Keurige bedrijfswoning met verzorgde tuin voor optimaal wooncomfort
-Geen asbesthoudende dakbedekking aanwezig
-Zonder aanpassingen voort te zetten
-Gewilde koppels en koppelgrootte te leveren aan afnemers.
-Optimale hygiene mogelijk door goed doordachte bouwbegeleiding
-Gelegen in een overwegend agrarisch gebied
-Goede vergunningen.

Overige informatie is via ons kantoor op te vragen.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Pluimveebedrijf Type onderneming Leghennenbedrijf Type huisvesting Overig Bouwjaar hoofdopstand 2007 Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 01 ha 73 a 50 ca Woonruimte Aantal bedrijfswoningen 1 Inhoud 600 m³ Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Bouwjaar 1968

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.