Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkoop bij Inschr.
Mgr. Van De Weteringstraat 52 54 in Hoogland 3828 PH

Mgr. van de Weteringstraat 52 54

3828 PH Hoogland, NL
Beschikbaar

Omschrijving

Op een fantastische (woon)locatie gelegen object met agrarische opstallen en diverse percelen cultuurgrond (ruim 32 ha landbouwgrond).

Omdat er meerder potentiële gegadigde zijn wordt dit bijzondere perceel aangeboden door middel van een vrijwillige verkoop bij inschrijving.
Op het geheel kan worden ingeschreven maar ook is het mogelijk op delen in te schrijven!...
Lees meer

Kenmerken

Hoofdtype(n) Vleeskalverenbedrijf Perceeloppervlakte 32 ha 93 a 10 ca
Lees meer

Omschrijving

Op een fantastische (woon)locatie gelegen object met agrarische opstallen en diverse percelen cultuurgrond (ruim 32 ha landbouwgrond).

Omdat er meerder potentiële gegadigde zijn wordt dit bijzondere perceel aangeboden door middel van een vrijwillige verkoop bij inschrijving.
Op het geheel kan worden ingeschreven maar ook is het mogelijk op delen in te schrijven!

Deze locatie is heerlijk gelegen nabij Amersfoort maar bijzonder rustig in het buitengebied van Amersfoort/Hoogland. Naast het uitoefenen van een veehouderij is het wellicht ook mogelijk om een andere bestemming op het perceel te krijgen of wellicht “rood voor rood” toe te passen.

Op dit moment is er een rundveehouderij gevestigd op het perceel. De huidige bewoners bouwen dit gebruik af en beëindigen de veehouderij.

Omschrijving woonboerderij:
Fraaie oude woonboerderij, vermoedelijk bouwjaar omstreeks 1915 nadien uitgebouwd (het inwoning gedeelte) opgetrokken in steen (steens) en gedekt met een pannen. Verwarming is overwegend met gaskachels en de woning is voorzien van enkele beglazing, een houten dakbeschot en houten verdiepingsvloeren.
De woning is opgesplitst in twee woondelen (hoofdwoning en inwoning). Het inwoongedeelte is verhuurd.

Nutsvoorzieningen:
Omdat er twee huisnummers zijn, zijn er twee aansluitingen voor elektra, één aansluiting voor aardgas en twee telefoonaansluitingen. Watervoorziening geschied door middel van een eigen hydrofoorinstallatie. Er is geen glasvezel of kabel aansluiting.

Indeling woonhuis nr. 52:
Begane grond: entree, hal met toilet, keuken en douche, slaapkamer, tussenkamer en woonkamer.
1e verdieping: zeer royale overloop met 4 slaapkamers.
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich nog een royale deel.

Indeling woonhuis nr. 54:
Begane grond: entree, hal met trapopgang, douche en toilet, keuken met kelder, woonkamer met zit-/slaapkamer.

Overige opstallen:
Naast de boerenwoning zijn er diverse (voormalige) veestallen op het perceel. Deze zijn of waren in gebruik voor het agrarische bedrijf dat op deze locatie wordt uitgeoefend.

Voormalige zeugenstal, opgetrokken in steen en gedekt met pannen. Vermoedelijk bouwjaar omstreeks 1935
De geschatte bruto vloeroppervlakte van deze stal is circa 165 m².

Loods, recent vernieuwd, damwand profielplaten, betonvloer, stalen spanten en vezelcement golfplaten.
Geschatte vloeroppervlakte circa 200 m².

Kleine loods, opgetrokken in steen en gedekt met asbestcement golfplaten en voorzien van een betonvloer en houten spanten.
Geschatte vloeroppervlakte circa: 108 m².

Voormalige vleesvarkensschuur, jongveestal, loods, afdak en tractorstalling, opgetrokken in steen/damwand en gedekt met asbestcement golfplaten. Voorzien van meerdere compartimenten.
Totale geschatte vloeroppervlakte circa 890 m².

Rundveestal ,in twee fases gebouwd en in gebruik als rundveestalling, opgetrokken in steen en gedekt met asbestcement golfplaten en deels vezelcement golfplaten.
Traditionele ligboxenstal met melkput (visgraat melkstal), gedeeltelijk onder keldert met mestputten, betonroosters.
Geschatte vloeroppervlakte circa 725 m².

Er is op het perceel ook nog een mestsilo aanwezig.

Bestemmingsplan:
Het huisperceel Mgr Van de Weteringstraat 52/54 heeft de agrarische bestemming in het bestemmingsplan Buitengebied West vastgesteld op 20 december 2011. De overige agrarische grond heeft de agrarische bestemming zonder bebouwingsmogelijkheden. De woonboerderij en enkele achterliggende schuren zijn aangemerkt als cultuurhistorische waarde. In artikel 31.8 is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om gebruik te maken van de zogenaamd “ruimte voor ruimte” regeling. Voor nadere uitleg van deze regeling kunt u contact opnemen met de gemeente Amersfoort.

Milieuvergunning en NB vergunning:
Voor het huisperceel Mgr Van de Weteringstraat 52/54 is een milieuvergunning verleend voor het houden van: melkvee en jongvee (6 augustus 1999). Ook staan er nog varkens (zeugen en vleesvarkens) op deze vergunning. Deze zijn echter al geruime tijd niet meer gehouden.

Er is een NB vergunning verleend voor het houden van melkkoeien en jongvee (NB vergunning 9 maart 2016). Nadere informatie over de vergunning en een kopie daarvan kunt u opvragen bij de makelaar.

Bijzonderheden:
- Voor biedingen kunt u (uitsluitend) gebruik maken van de bijgevoegde biedingsformulieren en biedingsenveloppe. Hier kunt u ook eventuele ontbindende voorwaarden vermelden.

- Er zijn meerdere kavels waarop u kunt inschrijven. Ook kunt u inschrijven op het gehele object.

- De gewenste overdrachtsdatum is in overleg, maar gewenst is zo spoedig mogelijk na gunning.

- Voor de voorwaarden, die zijn verbonden aan de inschrijving verwijzen wij u naar de bijlage.

- Verkoper zal de mestplaatsingsruimte voor 2020 geheel gebruiken en zal de percelen dan ook opgeven voor de gecombineerde opgave 2020.

- Er worden geen agrarische productierechten overgedragen. Wellicht zijn betalingsrechten (tegen meerprijs) bij de grond te kopen.

- Op een gedeelte van de agrarische gronden is nog herverkavelingsrente van toepassing. Op de navolgende percelen is herinrichtingsrente tot 2033 van toepassing:
- Bunschoten, sectie N, nr. 125 (herinrichtingsrente € 133,92);
- Hoogland, sectie P, nr. 198 (herinrichtingsrente € 1.029,48);
- Hoogland, sectie P, nr. 218 (herinrichtingsrente € 507,06);
- Hoogland, sectie P, nr. 403 (herinrichtingsrente € 817,33);
- Hoogland, sectie P, nr. 409 (herinrichtingsrente € 0,74).

- Op een kadastraal perceel is nog de 10 jaars termijn (augustus 2015) in het kader van de vrijstelling van de overdrachtsbelasting van toepassing. Dit zijn de kadastrale percelen Hoogland, sectie P, nr. 403 en nr. 409. Koper dient voor die percelen dus het agrarisch gebruik voor te zetten (of de koopsom voor deze percelen wordt verhoogd met 6% overdrachtsbelasting).

- De koopsom van het huisperceel zal na gunning in nader overleg worden gesplitst en deze splitsing maakt onderdeel uit van de onderhandelingen.

- Verkopers staan er niet voor in dat voor alle opstallen een bouwvergunning is verleend. Wellicht valt een gedeelte van de opstallen onder het overgangsrecht.

- De uitrit aan de voorzijde van de boerderij over het toegangspad naar nr. 50 komt te vervallen, omdat daartoe geen officiële erfdienstbaarheid is gevestigd. Ontsluiting van het huisperceel (nr. 52/54) dient dus over de eigen inrit plaats te vinden.

- T.b.v. kavel II zal door die koper een toegangspad dienen te worden aangelegd naar de Van de Weteringstraat. Er zijn twee inritten aangevraagd bij de gemeente Amersfoort tb.v. de ontsluiting van kavel II (één aan de Van de Weteringstraat en één aan de Zeldertseweg).
Deze vergunningen zijn nog niet verleend. Zolang er geen vergunning is verleend, zal ontsluiting plaatsvinden d.m.v. een erfdienstbaarheid via kavel I (op de minst bezwarende wijze langs het geplande toegangspad) om te komen op de Van de Weteringstraat.

- Er zal in de koopovereenkomst een ouderdomsclausule en een asbestclausule worden opgenomen.

- De eigendomsoverdracht (passeren van de akte van levering) dient plaats te vinden bij notariskantoor Dangremond in Barneveld (Mr. S. van den Brink).
 
Algemeen Aanmelding Verkoop bij inschrijving Hoofdtype(n) Vleeskalverenbedrijf Overdracht Status Beschikbaar Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 32 ha 93 a 10 ca Woonruimte Aantal bedrijfswoningen 1 Inhoud 1467 m³ Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Bouwjaar 1915 Kadastrale gegevens Gemeente Hoogland Sectie P Perceelnummer 198 Oppervlakte 17500 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Hoogland Sectie P Perceelnummer 403 Oppervlakte 105600 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Hoogland Sectie P Perceelnummer 409 Oppervlakte 95 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Hoogland Sectie P Perceelnummer 198 Oppervlakte 120310 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Hoogland Sectie P Perceelnummer 218 Oppervlakte 67880 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Bunschoten Sectie N Perceelnummer 125 Oppervlakte 17925 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Plattegronden

Mgr. Van De Weteringstraat 52 54 in Hoogland 3828 PH Mgr. Van De Weteringstraat 52 54 in Hoogland 3828 PH Mgr. Van De Weteringstraat 52 54 in Hoogland 3828 PH

360° Foto's

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring